…. in 2007


ArabicDutchEnglishFrenchGermanItalianPortugueseRussianSpanish

Bjorn schijnt gevoelig te zijn voor de complimentjes die Maud krijgt als zij iets nieuws geleerd heeft. Bjorn weigert namelijk steeds vaker de aangereikte fles en wil deze zelf van zijn werkblad afhalen, wat hem langzaam maar zeker steeds beter lukt. Bjorn geniet van de aanmoedigingen en de complimentjes. Ook begint er een spel te ontstaan tussen Bjorn en Maud in de vorm van ‘Kiekeboe’ en het ‘moedertje’ spelen door Maud.
We kunnen dus nu al zeggen dat januari een succesmaand is, ondankt het feit dat Bjorn ook weer ziek is geweest en veel pijn heeft gehad.

In februari wordt er volgens de KNO-arts een ‘vrij forse’ neusamandel verwijderd waar Bjorn veel baat bij blijkt te hebben. Met carnaval heeft Bjorn erg veel plezier en geniet met volle teugen. Dit is de eerste keer dat de drukte hem niet lijkt te deren. Ook worden er nieuwe schoenen aangemeten.

In maart wordt het huurcontract voor de nieuwe woning getekend en worden alle hulpmiddelen die overgenomen moeten worden en nieuwe noodzakelijke hulpmiddelen met de ergotherapeute doorgesproken. Zij neemt hierover weer contact op met de gemeente Waalre.
Ook brengen we een bezoekje aan de Donksbergen in Duizel om te bekijken of dit een geschikt logeerhuis zal zijn voor Bjorn. Het ziet er allemaal keurig netjes uit. Alles is in blokhutsfeer en dat zo heerlijk dicht bij de bossen. Ongetwijfeld kunnen zij zeer goed voor Bjorn zorgen. Helaas zijn zij er niet zo heel erg goed op ingericht om kinderen die nog niet zo lang in een rolstoel kunnen zitten. Er ontbreekt bijvoorbeeld een bedbox. Ook zien we er geen hoog-laag hekkenbed, maar deze zou in het magazijn staan. We besluiten dat de Donksbergen nu nog niet geschikt is, maar in een later stadium zeker geschikt zou kunnen zijn.
Bjorn heeft deze maand ook controle-afspraken bij de revalidatie-arts, kinderarts en orthoptist

In april van dit jaar staat de verhuizing naar Waalre te wachten waar we een huurwoning betrekken met een slaap- en badkamer voor Bjorn op de begane grond. We wonen tegen het buitengebied aan en Bjorn moet in het begin even wennen aan de ‘vreemde geluidjes’, maar heeft het al snel naar zijn zin in de nieuwe omgeving.